Okosfarm – SmartFarm

OkosFarm Újdonság! Kamerarendszer a Lineár öntözőn

A lineár öntöző berendezések rendszerint központi telephelyünktől több kilométerre találhatók. Aki ilyen öntözési formával műveli területeit, rendszerint több berendezést is üzemeltet, melyek jelentős értékűek, és a távoli földeken különösen ki vannak téve külső veszélyeknek. Ezen kívül a működésük felügyelete is nehézkes, az üzemeltetésnél pedig helyszíni odafigyelést igényelnek.

AZ OKOSFARM MEGTALÁLTA A MEGOLDÁST!

Az öntöző berendezések szerkezetére nagy felbontású (Full-HD) IP kamerákat telepítünk, melyek akár 100m távolságig képesek mozgás szintű felismerést biztosítani, és éjszaka is értékelhető képet nyújtanak. A kamerák tápellátását napelemek segítségével valósítjuk meg. A kameraképeket mikrohullámú antennák segítségével továbbítjuk átjátszó pontokra, vagy közvetlenül a központi telephelyre, ahol a képrögzítés is történik. A központ interneten keresztül is elérhető.

 

Előnyök:

          A szerkezet eltulajdonítási kísérlete esetén személyeket, járműveket azonosíthatunk és magas minőségű képeket adhatunk át a hatóságoknak

          Cégvezetőként bárhol is van, mindig láthatja öntöző berendezéseit működés közben, illetve az alkalmazottak tevékenységét

          A dolgozók nyomon követhetik a gépek állapotát (elakadás, műszaki hiba, stb.), illetve figyelhetik, mikor kell hidránst váltani. Ezzel a munkát hatékonyabban szervezhetik, így időt és pénzt takarítanak meg.

 

Az alábbi képeken Dunavecsén már működő rendszert láthatnak. Kezdetben még csak 5, de mára 7 öntözőről tudnak élőképet nézni a 6-8km-re levő telephelyen, illetve az interneten keresztül. A rendszer sikerét jól mutatja, hogy folyamatosan bővítjük és egyre nagyobb teljesítményű eszközökkel szereljük fel.

 

20160520134017__mg_2874_resized

20160520134657__mg_2893_resized

linear-ontozorendszer-okosan[pullquote][/pullquote]

Close Menu