Okosfarm – SmartFarm

Hazai mezőgazdasági gépgyártás, hatalmas fejlesztés az Irinyi tervben.

Stratégiai cél a mezőgazdasági gépgyártás támogatása, a fejlesztésében jelentős potenciál rejtőzik, ezért az Irinyi Terv kiemelt területein belül külön szakstratégiában foglalkozik az ágazattal ‒ hangsúlyozta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese budapesti sajtótájékoztatóján.

Nagy István egy hazai felmérés eredményét ismertetve elmondta a „beruházási klíma” Magyarországon nagyon jó, mivel a megkérdezett gazdálkodók 87 százaléka tervez beruházást 2020-ig, azaz tízből majdnem kilenc gazdaságban várható fejlesztés. Ez számottevő mértékű növekedést mutat a megelőző ötéves időszak adatához képest ‒ tette hozzá. A miniszterhelyettes kiemelte, hogy

“a 160 milliárd forintos élelmiszeripari gépberuházás realizálódásával a magyar mezőgazdaság fordulóponthoz érkezik”.

A kész és félkész termékek gyártásának előtérbe kerülésével jelentősen növekedhet az agrárium jövedelmezősége ‒ fejtette ki.

Nagy István arról is szólt, hogy 300 milliárd forintos élelmiszeripari fejlesztési alap nyílt meg, amely többek között hűtőházak, feldolgozó üzemek megvalósulását is segíti. Mindezek pedig jelentősen javítják a gazdák jövedelmezőképességét.
Kiss Attila Hajdúböszörmény polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2017. augusztus 11‒13. között a hajdúsági városban ismét megrendezik a Hajdúsági Expót és Traktorhúzó Európa Kupát. Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke bejelentette, hogy a szervezet európai tagságot kapott, ami egyedülállónak számít Kelet-Európában. A 2011-ben létrejött Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület célja a magyarországi traktorhúzás népszerűsítése mellett a mezőgazdasági gépészet, a traktorok világának népszerűsítése.

 

( Forrás: www.orientpress.hu )

Close Menu